Veggierolls

Springrolls

Springrolls, winterrolls, veggierolls, het idee is eigenlijk hetzelfde: een rijstvel en doe er gewoon in wat je lekker vindt. Deze veggierolls zijn simpel, maar wel heel erg lekker en wat je over hebt, neem je de volgende dag mee als lunch. Dit recept is trouwens ook helemaal kidsproof!

Je hebt nodig (voor +/- 10 rolls)

100 gram rijstvermicelli
10 rijstvellen
1 norivel
1/2 komkommer
100 gram gesneden ijsbergsla
100 gram peen julienne
100 gram gesneden spitskool
een paar takjes peterselie
wat sesamzaadjes

Voor de dip

3 el tamari (sojasaus)
2 tl witte wijnazijn of rijstazijn
2 el warm water
1/2 rode peper
1 tl agavesiroop

Zo maak je het

Bereid de rijstvermicelli zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Was de komkommer en snijd hem in reepjes. Reepjes met alleen zaadlijsten kun je beter niet gebruiken, want dan worden de rolletjes erg nat. Knip het norivel in reepjes en zet een kom met warm water klaar.

Pak een rijstvel, dompel die in de kom met warm water en leg hem op het aanrecht. In het midden leg je een stapeltje ingrediënten: wat rijstvermicelli, ijsbergsla, peen julienne, spitskool, komkommer en een of twee reepjes nori. Garneer met wat peterselie en wat sesamzaadjes. Je kunt elke rol weer anders vullen. Houd aan de zijkanten nog wat ruimte over zodat je hem mooi dicht kunt vouwen. Klap de rol dubbel, vouw de zijkanten naar binnen en rol voorzichtig op. Let erop dat je hem stevig oprolt! Maak net zoveel rolletjes totdat je ingrediënten op zijn.

Dip

Snij de rode peper in hele kleine stukjes. Hou je van minder pittig? Verwijder dan de zaadjes. Doe het in een kommetje en voeg daar de tamari, azijn, water en agavesiroop aan toe.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten