
Een heerlijk ontbijtje voor een druilerige winterdag.
Je hebt nodig
35 gram havermout
35 gram havervlokken
1 el amandelmeel
100 ml ongezoete amandelmelk of een andere plantaardige melk
1/2 banaan, geprakt
50 gram bosbessen (blauwe bessen/frambozen/bramen), diepvries
1 tl kaneel
1/2 tl vanillepoeder
1 el honing
amandelschaafsel
Optioneel
1 el kokossnippers
handje pecannoten
50 gram extra pure chocola (min. 70% cacao), in kleine stukjes
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Meng de havermout, havervlokken, kaneel, vanillepoeder en het amandelmeel in een kommetje. Voeg dan de geprakte banaan, de honing, kokossnippers en pecannoten toe en vervolgens de plantaardige melk. Roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de bosbessen toe en roer deze voorzichtig door het mengsel.
Bestrooi de bovenkant met wat amandelschaafsel en zet hem voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Haal je kommetje er na 20 minuten uit en strooi dan de chocola over je ontbijtje.
EET SMAKELIJK!