Cashew-chocolademelk

Cashew-chocolademelk

Zelf je plantaardige melk maken lijkt een hele klus, maar eigenlijk is het zo gepiept. Ik gebruik zelf de Vegan Milker (zie blog), maar je kunt online ook speciale notenmelkzakjes kopen (bv bij AliExpress).

Het enige waar je even aan moet denken, is dat de noten een paar uurtjes moeten weken.

Je hebt nodig (voor 500 ml

90 gram rauwe cashewnoten (2 uur geweekt in koud water)
500 ml water
3 el ahornsiroop
1 el rauwe cacao
1 tl vanillepoeder
snuf zout

Vegan Milker of een notenmelkzakje
Staafmixer of blender

Zo maak je het

Doe de geweekte noten in de blender (of in het inzetje van de Vegan Milker) samen met het water, ahornsiroop, cacao, vanillepoeder en zout. Mix het geheel op de hoogste stand ongeveer 1-2 minuten totdat de cashewnoten helemaal fijn zijn. Er mogen geen harde stukjes mee inzitten. Proef of je melk op smaak is en voeg evt nog wat ahornsiroop of cacao toe. Als je de Vegan Milker gebruikt, til je het inzetje op en duw je met de kegel al het vocht eruit totdat je alleen nog maar pulp overhoudt. Gebruik je een notenmelkzakje, houdt deze dan boven een kom of grote kan, schenk het mengsel erin en druk al het vocht eruit totdat je alleen nog maar pulp overhoudt.

Schenk de cashewmelk over in een glazen fles. Je kunt de melk ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren.

ENJOY!

Terug naar Recepten