Goedgevulde shakshuka

Goedgevulde shakshuka

De groenere versie van eieren in tomatensaus!

Je hebt nodig (voor 3 personen)

1 courgette
1 grote wortel
1,5 paprika (rood, geel of oranje)
1 ui
1 teen knoflook
4-6 biologische eieren
750 gram tomatenbasis (bijv. verspil-me-nietjes van Lidl)
handje verse peterselie
gedroogde kruiden: cayennepeper, chilipeper, kurkuma en paprikapoeder
kokosolie
om erbij te serveren: 2 geroosterde gezonde sneetjes brood

wokpan met deksel

Zo maak je het

Snijd alle groenten klein. Fruit de uit in de kokosolie in een grote wokpan. Doe na een paar minuutjes de knoflook erbij en bak even mee. Voeg dan de wortel, courgette en paprika toe en bak 4-5 minuutjes. Voeg dan de tomatenbasis toe en laat even verwarmen. Voeg dan de gedroogde kruiden naar smaak toe. Proef steeds of hij op smaak is. Als de tomatensaus goed warm is, voeg je de eieren toe. Breek deze een voor een boven de pan en verdeel ze over de hele pan zodat ze zich niet met elkaar kunnen mengen. Doe het deksel op de pan en zet het vuur wat hoger. Wacht tot de eieren volledig gestolt zijn (dat duurt even).

Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met verse peterselie. Serveer met sneetjes geroosterd brood (met rijst kan ook).

EET SMAKELIJK!

P.S. bekijk ook de vegan versie.

Terug naar Recepten