Vegan shakshuka

Vegan shakshuka

I loooove shakshuka! Je kunt namelijk elke keer variëren met de groenten die je in huis hebt en het is zo makkelijk dat zelfs de slechtste kok dit kan maken! Het origineel is natuurlijk met eieren, maar als je vegan eet, kun je deze gemakkelijk vervangen door tofu. Net zo lekker ;)

Je hebt nodig

1 courgette
1 gele paprika
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
2 blikjes tomatenblokjes
chilipoeder

2 blokken biologische tofu
olijfolie
1 tl paprikapoeder
peper & zout

Zo maak je het

Laat de tofu goed uitlekken en zorg dat het overtollige vocht eruit is, gebruik hiervoor wat keukenpapier. Snijd de blokken in kleinere blokjes en doe deze samen met een scheut olijfolie, een tl paprikapoeder en wat peper en zout in een kom. Roer goed door elkaar en zet even weg zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijd de courgette, de paprika’s en de ui in kleine stukjes. Verhit een wokpan en verwarm hier wat geurloze kokosolie of olijfolie in. Verhit ondertussen ook een koekenpan voor de tofu en bak de tofu aan alle kanten goudbruin.
Bak in de wokpan de ui glazig en pers hier ook de teentjes knoflook in uit. Voeg de courgette en de paprika’s toe en bak deze een paar minuten op laag vuur. Voeg dan de blikjes tomatenblokjes en wat chilipoeder naar behoefte toe (eten er kinderen mee? Voeg dan de chilipoeder pas op je bord toe), roer goed door elkaar en laat een paar minuten zachtjes koken. Proef ondertussen of hij goed op smaak is. Is de tofu goed gebakken aan alle kanten? Dan kun je deze ook toevoegen aan de wokpan. Kook nog een paar minuten en klaar is je heerlijke gezonde maaltijd. Serveer met rijst of met wat vers brood.

EET SMAKELIJK!

P.S. bekijk ook de de variant met eieren.

Terug naar Recepten